Gitti, 35: Nu slipper jag onödiga läkarbesök

Tvåbarnsmamman Gitti, 35, tröttnade på alla resor till vårdcentralen och akuten med de små barnen. Ofta gjorde hon resorna helt i onödan, något hon förstod först efter besöken.
– Nu använder jag appen från Doktor.se och slipper alla onödiga läkarbesök, säger hon.

Onödiga besök på vårdcentraler och akutmottagningar, ibland med timslång väntan, för att få träffa en doktor. Väl inne i ett sterilt rum med vita väggar går det plötsligt väldigt fort. 

Det är nog många, som känner igen sig i Gittis berättelse. Allt kan börja med en oro när man är på språng för att lämna på dagis. Sjukdomstecken från ett barn. Och väldigt ont om tid.

– De flesta gånger brukar de snabbt titta i halsen eller öronen och är allmäntillståndet bra så skickas man hem, säger Gitti.

Hon berättar om ett speciellt tillfälle när tvåårige sonen verkade krasslig.

– Det var en vanlig hetsig vardagsmorgon. Leon hade hostat hela natten men allmäntillståndet var okej på morgonen, då ville vi känna oss säkra på vad som var rätt beslut.

Att ringa den vanliga rådgivningen var inte det mest lockande alternativet

– Vi har ringt Vårdguiden men oftast bara blivit hänvisade till att åka in till en vårdcentral. Väl på plats är jag orolig att framför allt barnet ska åka på någon annan smitta som går, när man sitter där i väntrummet och väntar så länge.

Ladda ner appen och få svar inom 3 minuter!

Slipper väntrummet med appen

För en tid sedan upptäckte hon Doktor.se och möjligheten att få samma hjälp som annars. Fast hemifrån, via en app i telefonen.

– Det kändes spontant som den absolut bästa lösningen och vi bestämde oss genast för att ge det en chans. Vi tänkte: varför inte?

Sagt och gjort. Hon laddade ner appen på mindre än en minut, matade in sina uppgifter och ringde.

– Det var som en helt ny värld som öppnade sig. Vi kom snabbt fram till en sjuksköterska, som fick ”träffa” vår son Leon via videoappen. Vi fick proffsig hjälp av sjuksköterskan. Det var egentligen samma process som vanligt, med analys av hälsotillståndet. Han fick dra upp tröjan för att sjuksköterskan skulle kunna se över att andningen såg bra ut.

Allt blev klart fortare än tiden det tar att färdas mellan hemmet i Sundbyberg och deras fysiska vårdcentral på samma ort.

– Vid samtalets slut fick jag veta att detta var något som inte alls krävde ett fysiskt läkarbesök, vilket lättade mig enormt. Vi fick ett lugnande, professionellt besked och hade sluppit packa oss i väg med familjen för att sitta i köer och vänta på vår tur, säger Gitti och fortsätter:

– Sedan uppskattar jag även att vi slapp riskera att dra med oss andra sjukdomar hem, när förkylningar och kräksjuka härjade som värst just då.

Förskolan, då? Jo, det var bara att gå dit med Leon och ge sig av till jobbet i stället.

– På det sättet får man chansen att jobba i stället eller göra något annat vettigt i stället för att vabba helt i onödan.

Prova själv. Ladda ner appen och slipp onödiga vårdbesök.

Presenteras av

 

 

Doktor.se är ett modernt och personligt vårdföretag som arbetar med digital sjukvård. Med erfarna specialistsjuksköterskor, läkare och psykologer, hjälper vi våra medlemmar att få snabb och effektiv vård. Vårt mål är att leverera en helt ny nivå av service inom svensk vård.

Vi hjälper dig med: rådgivning, boka läkartider, distansvård, recept, remisser och mycket mer – helt kostnadsfritt. Vi följer alltid upp varje ärende. I vår app ger vi dig även exklusiva erbjudanden kring vård och hälsa samt samlar intressanta artiklar och nyheter som kan passa dig och din familj.

Doktor.se är en godkänd vårdgivare. Rådgivning och bokning utföres av legitimerad vårdpersonal och specialister inom sitt område. Doktor.se äger även fysisk primärvård och har stor erfarenhet av svensk sjukvård.

Läs mer om Doktor.se här