Så får du svar på dina frågor – under graviditeten

Graviditeten är en tid av förväntan och längtan men för många blivande föräldrar kan det också vara en tid av oro och många frågor. Doktor.se kan både blivande och nyblivna föräldrar därför snabbt få svar på sina frågor via telefon eller chatt. 
– Är man det minsta tveksam så kan man ringa och fråga, säger barnmorskan Anneli Uggla. 

Vad behöver du hjälp med? Prata med läkare var du än är med Doktor.se

Anneli Uggla har varit barnmorska sedan 1987 och enligt hennes erfarenhet är det en stor trygghet för blivande och nyblivna föräldrar att snabbt kunna få rådgivning och svar på sina frågor.

Alla kvinnor som är inskrivna på en barnmorskemottagning idag har en och samma barnmorska som följer dem under graviditeten och ger råd och stöd. Som barnmorska på Doktor.se ser därför Anneli Uggla sig själv som ett komplement till den vanliga mödravården; särskilt under den första delen av graviditeten och under de tider när den egna barnmorskan inte är anträffbar.

– Som blivande föräldrar kan det vara mycket kunskap att ta del av och informationsflödet är stort. Därför kan det vara svårt att ta in all information, särskilt när det gäller vad som händer efter förlossningen och om amningen. Därför tycker jag att det är viktigt att vi som barnmorskor på Doktor.se håller oss uppdaterade och ger rätt och lättillgänglig information och råd, säger Anneli.

Genom Doktor.se kan blivande och nyblivna föräldrar därför alltid få snabba svar på sina frågor, antigen via telefon, videosamtal eller chatt. På så vis blir tjänsten ett bekvämt och lättanvänt  komplement till barnmorskan på barnmorskemottagningen, både under och efter graviditeten.

Få svar på dina frågor här. 

Vanliga frågor

I rollen som barnmorska får Anneli Uggla alla tänkbara frågor men det finns några områden som återkommer oftare än andra. Framförallt är det frågor om vad man ska göra när värkarna startat, hur snabbt man behöver ta sig till sjukhuset och hur man ska hantera amningen. Vid sådana frågor ser Anneli att hon som barnmorska på Doktor.se har en funktion att fylla.

Hur ofta och hur länge ska jag amma? 

– Det kan vara svårt att komma igång i början men de flesta vill ju amma och så länge som möjligt. Samtidigt ska man tänka på att de som inte får det att fungera eller som inte vill amma också får rätt information. När det gäller hur ofta man ammar så ska man göra det så ofta som barnet vill äta; så länge barnet blir mätt och sover emellan. Om man är osäker så kan vi alltid ge råd kring teknik eller hur barnet ska ligga. Vi kan också ge råd om var man kan vända sig för att få hjälp med amningen, till exempel amningsmottagning eller amningshjälpen.

Hur bråttom har jag till sjukhuset när vattnet går? 

– När vattnet går ska man alltid höra av sig till sjukhuset för att få rå och inom ett dygn så ska man ta sig in. Om vattnet är missfärgat eller det är blod i det så bör man åka in till  förlossningsavdelningen och blöder man kraftigt så ska man ta en ambulans. När det gäller skillnaden på förvärkar och vanliga värkar kan det vara svåra att veta skillnaden om man inte har någon tidigare erfarenhet. Man brukar säga att har man ordentliga och regelbundna verkar, som håller i åtminstone en minut, då är det troligtvis förlossningsvärkar och är man det minsta tveksam så kan man ringa och fråga. 

Vad behöver jag ta med mig till förlossningen?

– Det skiljer sig lite från sjukhus till sjukhus och listan kan göras väldigt lång men det är viktig att man har blöjor med sig och kläder till barnet, mössa ska barnet exempelvis ha även på sommaren. Sedan bör du även ha en väska packad med bekväma kläder och hygienartiklar och även ombyte för pappan. Efter förlossningen så behöver man andra kläder, amnings-bh och något som sitter bekvämt inte något som sitter åt. Kamera, snacks och vattenflaska och annat.

Vad undrar du över? Få snabba svar på dina frågor här.

Doktor.se är ett modernt och personligt vårdföretag som arbetar med digital sjukvård. Vi är i ett expansivt skede, vi har flera kontor i Sverige och växer kraftigt.

Med erfarna specialistsjuksköterskor, läkare och psykologer, hjälper vi våra medlemmar att få snabb och effektiv vård. Vårt mål är att leverera en helt ny nivå av service inom svensk vård.

Vi hjälper dig med: rådgivning, boka läkartider, distansvård, recept, remisser och mycket mer. Vi följer alltid upp varje ärende. I vår app ger vi dig även exklusiva erbjudanden kring vård och hälsa samt samlar intressanta artiklar och nyheter som kan passa dig och din familj.

Doktor.se är en godkänd vårdgivare. Rådgivning och bokning utföres av legitimerad vårdpersonal och specialister inom sitt område. Doktor.se äger även fysisk primärvård och har stor erfarenhet av svensk sjukvård.

Läs mer om Doktor.se här

Gitti, 35: Nu slipper vi onödiga läkarbesök

Uncategorized Gitti, 35: Nu slipper jag onödiga läkarbesök Tvåbarnsmamman Gitti, 35, tröttnade på alla resor till vårdcentralen och akuten med de små barnen. Ofta gjorde hon resorna helt i onödan, något hon förstod först efter besöken.– Nu använder jag appen från Doktor.se och slipper alla onödiga läkarbesök, säger hon. Onödiga besök på vårdcentraler och akutmottagningar, ibland med timslång väntan, […]

Digital vårdtjänst ska öka tryggheten för medlemmar

Uncategorized Studier visar att svenskar att svenska patienter upplever tillgängligheten till hälso- och sjukvården som sämre än patienter i andra jämförbar länder vilket skadar förtroendet för vården. Den digitala vårdtjänsten Doktor.se vill lösa förtroendekrisen genom att ge sina medlemmar ett enklare sätt att få råd, hjälp och att hitta rätt i vården.

Därför behövs digitalvård

Uncategorized Långa väntetider och patienter som söker vård på fel vårdnivå är vårdens allra största utmaningar och problemen fortsätter att växa. Genom digitala vårdtjänster finns det dock ett kostnadseffektivt sätt att se till att fler patienter att får rätt vård i tid.

Så kan rehabkoordinatorer förebygga sjukskrivningar

Doktor.se Med hjälp av en ”rehabkoordinator” kan sjukskrivningar orsakade av psykisk ohälsa förkortas eller till och med förebyggas. 
Genom tjänsten Doktor.se ges därför företag nu tillgång till en rehabiliteringskoordinator som ger stöd och råd när personalen mår dåligt.

Så ska digitala möten förändra vården

Doktor.se Utvecklingen inom distansvården går fort och potentialen är enorm. Enligt bedömingar skulle antalet fysiska besök på vårdcentraler kunna halveras och efterfrågan på digitala tjänster växer ständigt bland patienterna.

Så kan företagen hantera stressepidemin

Doktor.se Psykisk ohälsa som stress, ångest och depressioner är idag den vanligaste anledningen till sjukskrivning i Sverige. Nu vill tjänsten Doktor.se hjälpa företagen att minska sjukskrivningarna genom digital vård på distans.