Slipp turerna till läkaren – så här tacklar du vinterns sjukdomar

Nu är årstiden här då sjukdomarn avlöser varandra och samtidigt som vi tillbringar mer tid inomhus ökar också smittspridningen. Med digital rådgivning kan du enkelt behandla några av de vanligaste sjukdomarna hemma från sängen.

Vad behöver du hjälp med? Prata med läkare var du än är med Doktor.se

Under vintern väntar sjukdomarna runt hörnet och det är bara en tidsfråga innan man själv drabbas. Ett vanligt fel vi gör är att vi inte lyssnar på kroppen och går till jobbet trots att vi är sjuka, något som inte bara drabbar oss själva och förlänger sjukdomsförloppet utan även kan fortsätta sprida smittan vidare. Ett annat fel som vi många gånger gör är att inte behandla den sjukdom vi faktiskt har på bästa sätt. 

Lyssna på kroppen
En av de vanligaste sjukdomarna under vinterhalvåret är förkylningar som förutom snuva kan ge både feber och muskelvärk. En förkylning kan uppstå i olika former men kräver sällan ett besök hos läkaren. Självmedicinering med febernedsättande tabletter, näsdroppar och vila är det bästa du kan göra. Får du väldigt kraftig hosta, väldigt hög feber eller smärta i till exempel öronen bör du rådgöra med en läkare eftersom det kan vara ett tecken på en bakterieinfektion. Viktigt att komma ihåg under tillfrisknandet är att stanna hemma från jobbet och vila, går du till jobbet och lever på som vanligt är risken att du inte blir av med förkylningen och i värsta fall drabbas av följdsjukdomar som halsfluss eller bihåleinflammation.

Få svar på hur du bäst behandlar eller lindrar din sjukdom här 

Få rådgivning – online
Förutom förkylningar är eksem och hudutslag som höstblåsor och svinkoppor vanliga under vintern när det blir kallt och torrt i luften. Att avgöra vilken typ av utslag du fått kan ofta vara svårt och det är viktigt att kolla upp detta innan du börjar behandla eftersom olika utslag kräver olika typ av behandling, beroende på om det är ett virus eller en bakterie som orsakat de.

På doktor.se kan du få digital rådgivning av erfarna specialistsjuksköterskor och läkare – inom bara tre minuter, antingen via ett samtal eller direkt via appen. Du kan dessutom koppla över till videosamtal eller skicka bilder i de fall du behöver visa upp exempelvis utslag för att få en så bra bedömning som möjligt. I de fall du behöver undersökas närmare eller skriva ut recept hjälper läkaren dig direkt. 

Vill du eller någon anhörig ha med hjälp med

Förkylning 
Eksem
Höstblåsor
Svinkoppor

Doktor.se är ett modernt och personligt vårdföretag som arbetar med digital sjukvård. Vi är i ett expansivt skede, vi har flera kontor i Sverige och växer kraftigt.

Med erfarna specialistsjuksköterskor, läkare och psykologer, hjälper vi våra medlemmar att få snabb och effektiv vård. Vårt mål är att leverera en helt ny nivå av service inom svensk vård.

Vi hjälper dig med: rådgivning, boka läkartider, distansvård, recept, remisser och mycket mer. Vi följer alltid upp varje ärende. I vår app ger vi dig även exklusiva erbjudanden kring vård och hälsa samt samlar intressanta artiklar och nyheter som kan passa dig och din familj.

Doktor.se är en godkänd vårdgivare. Rådgivning och bokning utföres av legitimerad vårdpersonal och specialister inom sitt område. Doktor.se äger även fysisk primärvård och har stor erfarenhet av svensk sjukvård.

Läs mer om Doktor.se här

Gitti, 35: Nu slipper vi onödiga läkarbesök

Uncategorized Gitti, 35: Nu slipper jag onödiga läkarbesök Tvåbarnsmamman Gitti, 35, tröttnade på alla resor till vårdcentralen och akuten med de små barnen. Ofta gjorde hon resorna helt i onödan, något hon förstod först efter besöken.– Nu använder jag appen från Doktor.se och slipper alla onödiga läkarbesök, säger hon. Onödiga besök på vårdcentraler och akutmottagningar, ibland med timslång väntan, […]

Digital vårdtjänst ska öka tryggheten för medlemmar

Uncategorized Studier visar att svenskar att svenska patienter upplever tillgängligheten till hälso- och sjukvården som sämre än patienter i andra jämförbar länder vilket skadar förtroendet för vården. Den digitala vårdtjänsten Doktor.se vill lösa förtroendekrisen genom att ge sina medlemmar ett enklare sätt att få råd, hjälp och att hitta rätt i vården.

Därför behövs digitalvård

Uncategorized Långa väntetider och patienter som söker vård på fel vårdnivå är vårdens allra största utmaningar och problemen fortsätter att växa. Genom digitala vårdtjänster finns det dock ett kostnadseffektivt sätt att se till att fler patienter att får rätt vård i tid.

Så får du svar på dina frågor – under graviditeten

Doktor.se Graviditeten är en tid av förväntan och längtan men för många blivande föräldrar kan det också vara en tid av oro och många frågor. På Doktor.se kan både blivande och nyblivna föräldrar därför snabbt få svar på sina frågor via telefon eller chatt. 

Så kan rehabkoordinatorer förebygga sjukskrivningar

Doktor.se Med hjälp av en ”rehabkoordinator” kan sjukskrivningar orsakade av psykisk ohälsa förkortas eller till och med förebyggas. 
Genom tjänsten Doktor.se ges därför företag nu tillgång till en rehabiliteringskoordinator som ger stöd och råd när personalen mår dåligt.

Så ska digitala möten förändra vården

Doktor.se Utvecklingen inom distansvården går fort och potentialen är enorm. Enligt bedömingar skulle antalet fysiska besök på vårdcentraler kunna halveras och efterfrågan på digitala tjänster växer ständigt bland patienterna.

Så kan företagen hantera stressepidemin

Doktor.se Psykisk ohälsa som stress, ångest och depressioner är idag den vanligaste anledningen till sjukskrivning i Sverige. Nu vill tjänsten Doktor.se hjälpa företagen att minska sjukskrivningarna genom digital vård på distans.