Foto: Alexander Dummer/Unsplash

Digital vårdtjänst ska öka tryggheten för medlemmar

Studier visar att svenskar har ett lägre förtroende för sin sjukvård än befolkningen i jämförbara länder och dålig tillgänglighet är ett av de största problemen. Den digitala vårdtjänsten Doktor.se vill lösa förtroendekrisen genom att ge sina medlemmar ett enklare sätt att få råd, hjälp och att hitta rätt i vården.
  Man kan se ett medlemskap hos Doktor.se som en effektivare sjukvårdsrådgivning, säger Martin Lindman, VD på Doktor.se.

I en studie utförd 2016 av myndigheten Vårdanalys får Sverige en bottenplacering när befolkningen betygssätter den övergripande kvaliteten på sjukvården och förtroendet för vården sjunker. Enligt undersökningen tyckte bara en tredjedel av svenska patienter att sjukvårdssystemet fungerar bra, en minskning med 13 procent jämfört med 2010. Ett av de områden där svensk sjukvård fick allra sämst betyg av patienterna var tillgängligheten.

– Det finns en förtroendekris inom vården och den dåliga tillgängligheten är en stor del av problemet. Svensk sjukvård håller egentligen en väldigt hög kvalitet men patienterna upplever att långa väntetider, köer och dålig kommunikation gör att de inte får tillgång till den vården, säger Martin Lindman på den digitala vårdtjänsten Doktor.se.

Grundarna av Doktor.se har själva lång erfarenhet från att driva primärvård i flera landsting och är därför väl bekanta med tillgänglighetsutmaningen inom svensk sjukvård. Genom Doktor.se har de därför skapat en tjänst som kan lösa de här problemen och göra det enklare att söka vård.

Läs mer: Så fungerar den digitala vårdtjänsten Doktor.se. 

Medlemskap ska ge större trygghet

Tjänsten bygger på ett medlemskap och som medlem kan du och din familj ringa eller chatta med specialiserad sjukvårdspersonal var ni än är och får alltid svar inom 3 minuter. Tjänsten gör det möjligt att genomföra röst- eller videosamtal med sjuksköterska, specialistsköterska (t.ex. barnmorska) eller läkare och psykolog och som medlem är rådgivning och vård alltid kostnadsfri.

Om du å andra sidan har symptom som behöver undersökas vid ett fysiskt besök erbjuder Doktor.se även snabbare och bättre tillgänglighet till fysiska läkartider och specialistvård. Genom ett samarbete med Kronans Apotek får patienten dessutom möjlighet att få sina läkemedel skickade direkt hem.

– Tanken med Doktor.se är att skapa en helhetslösning för din hälsa. Det ska vara enkelt att få hjälp oavsett var du är eller vilka problem du har. Man kan se ett medlemskap hos Doktor.se som en en effektivare sjukvårdsrådvining. Oavsett vad som händer tar vi hand om våra medlemmar så att de är trygga i att de och deras familj får snabb hjälp och slipper telefonköer, väntrum och att de direkt kommer till rätt typ av vård.

Läs mer: Detta får du genom ett medlemskap hos Doktor.se.

Enligt Martin Lindman fyller Doktor.se därmed två funktioner. Dels avlastar man den vanliga primärvården genom att ta emot och behandla patienter som inte behöver göra ett fysiskt besök. Dels ger man ett mervärde till de patienter som värdesätter snabb hjälp och en enklare väg genom den ofta krångliga vårdkedjan.

– Vi ser att vår tjänst kan utveckla och förbättra svensk sjukvård som helhet. Om patienter upplever att tillgängligheten är för dålig i vården och att det leder till otrygghet då är den här typen av digitala tjänster ett externt effektivt komplement.

Presenteras av

 

 

Doktor.se är ett modernt och personligt vårdföretag som arbetar med digital sjukvård. Med erfarna specialistsjuksköterskor, läkare och psykologer, hjälper vi våra medlemmar att få snabb och effektiv vård. Vårt mål är att leverera en helt ny nivå av service inom svensk vård.

Vi hjälper dig med: rådgivning, boka läkartider, distansvård, recept, remisser och mycket mer – helt kostnadsfritt. Vi följer alltid upp varje ärende. I vår app ger vi dig även exklusiva erbjudanden kring vård och hälsa samt samlar intressanta artiklar och nyheter som kan passa dig och din familj.

Doktor.se är en godkänd vårdgivare. Rådgivning och bokning utföres av legitimerad vårdpersonal och specialister inom sitt område. Doktor.se äger även fysisk primärvård och har stor erfarenhet av svensk sjukvård.

Läs mer om Doktor.se här